Vánoční krkonošský hubník (tentokrát sladký)
Ingredience:
- 1 odměrka směsi na KetoMix Proteinový perník
- sušené houby,
- 30 gramů povolených ořechů
- ½ lžičky KetoMix vanilkové příchuti,
- 1 vejce,
- 50 ml mandlového mléka bez sacharidů,
- citrónovou kůru,
- sůl,
- řepkový olej na vymazání formy.
Postup
Podle návodu na obalu si upečte 1 porci proteinového perníku. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte alespoň 15 minut nabobtnat. Sceďte a slitou vodu nechte stranou. Odvažte 50 gramů hub a nakrájejte je na malé kousky.
Perník pokrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte pokrájené houby a posekané ořechy. Vejce rozšlehejte s vanilkovou příchutí, citrónovou kůrou a špetkou soli v mandlovém mléce. Zalijte připravenou směs a promíchejte. Směs přendejte do zapékací misky vymazané řepkovým olejem. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 200 stupňů.