Vánoční krkonošský hubník (tentokrát sladký)

Vánoční krkonošský hubník (tentokrát sladký)

Ingredience:

  • 1 odměrka směsi na KetoMix Proteinový perník
  • sušené houby,
  • 30 gramů povolených ořechů
  • ½ lžičky KetoMix vanilkové příchuti,
  • 1 vejce,
  • 50 ml mandlového mléka bez sacharidů,
  • citrónovou kůru,
  • sůl,
  • řepkový olej na vymazání formy.

 

Postup

Podle návodu na obalu si upečte 1 porci proteinového perníku. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte alespoň 15 minut nabobtnat. Sceďte a slitou vodu nechte stranou. Odvažte 50 gramů hub a nakrájejte je na malé kousky. 

Perník pokrájejte na kostičky a vložte do mísy. Přidejte pokrájené houby a posekané ořechy. Vejce rozšlehejte s vanilkovou příchutí, citrónovou kůrou a špetkou soli v mandlovém mléce. Zalijte připravenou směs a promíchejte. Směs přendejte do zapékací misky vymazané řepkovým olejem. Pečte dozlatova v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

 

 

Ingredience:

houby mléko vejce