Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

Ingredience:

  • Jablko 3 ks
  • Cukr krupice 170 g
  • Extra džem pomeranč Hamé 3 lžíce
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 140 g
  • Vanilkový extrakt několik kapek
  • Rozinky 50 g
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Mouka polohrubá 90 g

 

Postup:

Na pánvi vhodné do trouby si rozpustíme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat. Mezitím si nakrájíme jablka (vykrájená) na silnější plátky. Do vzniklého karamelu přimícháme vanilkový extrakt, marmeládu, šťávu z citrónu a skořici. Na karamel narovnáme plátky jablek a zasypeme rozinkami.

V robotu si ušleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Zlehka vmícháme žloutky, prosátou mouku a rozpuštěné máslo.

Těsto nalijeme na karamel s jablky a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupňů 20 minut.

Po upečení necháme mírně zchladnout, ale ještě za tepla koláč vyklopíme na plochý talíř.

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/obraceny-jablecny-kolac/2255

 

Ingredience: