Vánoční bramborový salát
Příprava: 1 hodina 15 minut (odležení přes noc nebo minimálně 5 h)
Počet porcí: 6-8
Ingredience:
8 – 10 větších brambor
Kuřecí salám šunkový 400 g od Drůbežářského závodu Klatovy
6 ks vajec
5 ks mrkve
2 ks petržele
Půlka celeru
2ks velké cibule
5 ks sterilizované okurky
Hořčice plnotučná
1 majonéza (velká)
Pepř, Sůl
Postup:
1/ Brambory omyjte a vložte do hrnce. Zalijte vodou a vařte do měkka.
2/ Poté, co se brambory uvaří, je nechte vychladnout, a ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
3/Mezitím si oloupejte mrkev, petržel, celer a nakrájejte vše na kostičky. Vložte do hrnce a nechte povařit.
4/ V menším hrnci si uvařte vejce. Nechte je vychladnout a poté krájejte také na kostičky.
5/ Připravte si cibuli a kuřecí salám šunkový od Drůbežářského závodu Klatovy a opět vše nakrájejte na kostičky nebo na menší kousky.
6/ Do mísy si vložte všechny ingredience a zamíchejte je. Jako poslední přidejte vajíčko, aby se mícháním neroztrhalo.
7/ Do připravené směsi přidejte pepř, trochu soli a hořčici. A nakonec přidejte majonézu.
Na svátečním stole nesmí chybět ani polévka. Tradičně se připravuje rybí polévka, ale tu už v posledních letech nahrazuje i hrachová polévka nebo poctivý kuřecí vývar. Pokud zrovna nepatříte mezi milovníky ryb, tak jistě oceníte sváteční tip Drůbežářského závodu Klatovy.
zdroj: