Hrášková polévka s mátou
Příprava 10 minut 1,2 l / 4 porce
Ingredience:
450 g mraženého zeleného hrášku
2 jarní cibulky nasekané nahrubo
500 ml zeleninového vývaru o pokojové teplotě
35 g čerstvých lístků máty + navíc na ozdobu
200 ml smetany (min. 18 % tuku)
Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
Na ozdobu:
Neslazený řecký jogurt na ozdobu nebo zakysaná smetana
Postup:
- Nasypte hrášek do velké teplovzdorné mísy. Zalijte vařící vodou. Nechejte jej stát 5 minut, nebo dokud neroztaje, a potom vodu slijte.
- Vložte hrášek, jarní cibulku a vývar do nádoby mixéru a nasaďte víko. Zvolte program SOUP a nechte mixér dokončit zvolený program.
- Přidejte lístky máty a nasaďte víko. Zvolte rychlost PUREE na 30 sekund, nebo dokud se suroviny nerozmixují podle vašich představ, okořeňte solí a pepřem.
Servírování:
Rozdělte polévku do polévkových misek, ozdobte jogurtem nebo zakysanou smetanou a lístky máty.
zdroj: www.sagecz.cz