Velikonoční bio beránek

Velikonoční bio beránek

Ingredience

  • 4 bio nebo domácí vejce
  • 350 g bio hladké mouky Babiččina volba
  • 170 g rozpuštěného bio nebo farmářského másla
  • 275 g bio cukru
  • 10 PL bio nebo farmářského plnotučného mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • na vymazání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice


Postup

Troubu předehřejte na 160 °C.

Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.

Hladké zpracované těsto stáhněte stěrkou do pečlivě vymazané a vysypané formy. To opravdu nepodceňte, ať jde beránka dobře vyklopit.

Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte.

Po vychladnutí vyjměte z formy, servírujte na tácu a pocukrujte.