Velikonoční bio beránek
Ingredience
- 4 bio nebo domácí vejce
- 350 g bio hladké mouky Babiččina volba
- 170 g rozpuštěného bio nebo farmářského másla
- 275 g bio cukru
- 10 PL bio nebo farmářského plnotučného mléka
- 1 sáček prášku do pečiva
- na vymazání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C.
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto.
Hladké zpracované těsto stáhněte stěrkou do pečlivě vymazané a vysypané formy. To opravdu nepodceňte, ať jde beránka dobře vyklopit.
Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte.
Po vychladnutí vyjměte z formy, servírujte na tácu a pocukrujte.
Ingredience:
máslo mléko mouka hladká vejce cukr třtinový prášek do pečiva