Jablkový koláč s mandlemi

Jablkový koláč s mandlemi

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:
2vejce
100 g třtinového cukru
60 g másla
50 g ovesných vloček
150 g hladké špaldové mouky
1 jablko
1 mrkev
1 čl mleté skořice
1 čl kypřícího prášku do pečiva
50 g mandlí
NA KRÉM:
1 Smetanový jogurt bílý z Valašska
1 tvaroh vaničkový
1–2 lžíce moučkového cukru
kůra z bio citronu

Postup:
Troubu rozehřejte na 170°C. Vejce vyšlehejte s cukrem a postupně zapracujte změklé máslo. Do směsi vmíchejte najemno rozemleté ovesné vločky, mouku, skořici a kypřící prášek. Jablka nastrouhejte nahrubo. Mrkev nastrouhejte najemno. Takto připravená jablka a mrkev přidejte do těsta společně s nahrubo nasekanými mandlemi a dobře promíchejte. Pečte v kulaté formě cca 20 cm po dobu 35 minut.