ONIGIRAZU - “sushi sandwich”
Ingredience
200 g rýže na sushi (popř. kulatozrnné rýže)
400 ml vody
20 ml rýžového octa
1 čl javorového sirupu
½ lžičky soli
4 pláty Nori řasy
Kimchi/Fermentovaná řepa
pár koleček okurky
list ledového salátu
avokádo
200 g tofu/tempehu
sezamová semínka
Postup
Rýži propláchneme a zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody. Necháme ji alespoň 20 minut namáčet a poté přivedeme k varu. Když se všechna voda vyvaří, trvá to cca 15 minut, tak ji ještě 30 minut necháme odstát s pokličkou, zabalenou do utěrky.
Poté rýži smícháme se solí, javorovým sirupem a rýžovým octem. Promícháme, rozprostřeme na talíř a necháme zcela vychladnout. Rozdělíme si ji na pomyslných 8 dílů.
Očistíme a nakrájíme zeleninu, tofu na plátky opečeme na oleji.
Nori řasu položíme lesklou stranou dolu a dáme si ji špičkou k sobě a na střed dáme do čtverečku jeden díl rýže a utlačíme. Na ní vrstvíme libovolně zeleninu, avokádu, tofu nebo tempeh a určitě nezapomene na kimchi či fermentovanou řepu, které to skvěle dochutí. Na vrch dáme další část rýže. Rohy Nori řas zabalíme směrem do středu a vlhkýma rukama přitlačíme. Necháme 10 minut spojema směrem dolu, poté rozkrojíme napůl.
Dobrou chuť!
zdroj: Beavia • ONIGIRAZU - “sushi sandwich”
Ingredience:
avokádo salát ledový tempeh sezamová semínka rýže na sushi pláty Nori řasy