Letní snídaně lehce a zdravě: v hlavní roli bio pistáciový chlebíček

Letní snídaně lehce a zdravě: v hlavní roli bio pistáciový chlebíček

Ingredience

  • 100 g bio hladké mouky Babiččina volba
  • 3 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 45 g tekutého pistáciového másla
  • 60 g jogurtu
  • 30 g mletých pistácií nebo pistáciové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu – nastrouhaná

 

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, pak vmíchejte postupně všechny ostatní suroviny.

Předehřejte troubu na 160 až 180 °C, podle toho, jak vám trouba peče, a pomalu pečte 45 minut do zezlátnutí. Směs vlijte do pečící formy a během pečení kontrolujte špejlí.