Snadná a chutná, přesně jako z italské tratorie

Snadná a chutná, přesně jako z italské tratorie

Ingredience

  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml vody
  • 600 g hladké mouky Babiččina volba Pizza nebo mouky na kynuté těsto
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje

Na náplň:

  • 200 g pasírovaných rajčat
  • bazalka
  • oregano
  • polníček
  • pepř
  • sůl

 

Postup

Droždí smíchejte v misce se lžičkou cukru a zalijte 50 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.

V míse smíchejte mouku se solí a olivovým olejem, a nakonec s kváskem. Přilévejte 250 ml teplé vody a vypracujte těsto. Těsto nechte ještě 30 minut kynout.

Mezitím si připravte náplň.

Pasírovaná rajčata smíchejte s bazalkou, oreganem, osolte a opepřete čerstvě namletou solí a pepřem. Pro pikantnější variantu můžete přidat špetku chilli.

Z těsta vytvarujte tenké placky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pizzu potřete směsí až do krajů.

Celou pizzu obložte tenkými plátky méně prorostlé slaniny. Na trošce másla krátce opečte na plátky nakrájené žampiony. Obložte jimi pizzu, do mezer naskládejte černé olivy překrojené na půl a polovinu cherry rajčátek. Navrch naskládejte větší plátky mozzarelly.

Pizzu pečte v troubě předehřáté na 220 °C po dobu asi 15 minut. Před podáváním posypejte polníčkem.