Miso polévka

Miso polévka

Ingredience na 4 velké porce

  • 2 PL oleje
  • 3 mrkve
  • 4 petržele
  • 25 růžičkových kapust
  • 1/2 brokolice
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 l vody
  • 100 g vlasových rýžových nudlí

 

K servírování na 1 porci

Podívejte se na video recept!

Postup

01 - Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji opečeme mrkev a petržel. Po minutě přidáme růžičkové kapusty, brokolici a vaříme 10 minut.
02  Mezitím si můžeme na kostičky nakrájet a opéct tempeh. Poté přidáme hrášek a vaříme ještě dalších 5 minut.
03 - Polévku už dále nevaříme a přidáme do ní rýžové nudle. Necháme 2 minuty a poté můžeme hned podávat.
04 - Polévku servírujeme do talíře společně s tempehem, zelenou petrželkou a sezamem a miso pastou. Je vhodné aby byla polévka dost teplá, ale aby už nebyla vroucí, aby si miso zachovalo, co nejvíce živiny z fermentace.
05 - Dobrou chuť!