Těstoviny s kaki a žampiony
Pokud jste si mysleli, že kaki lze uplatnit jen u sladkých jídel, pak jste se mýlili. Jemná, šťavnatá chuť dodá pomyslnou tečku i těstovinám. Vyzkoušejte třeba ty s kaki Persimon Bouquet a žampióny, výsledek vás ohromí.
Nachystejte si:
1 ks kaki Persimon Bouquet
250 g těstovin
hrst žampionů
hrst čerstvého špenátu
200 ml smetany
strouhaný parmezán
sůl, pepř, kmín
lžíce přepuštěného másla
POSTUP
Těstoviny dejte vařit takzvaně na skus. Mezitím si rozpalte pánev se lžící přepuštěného másla.
Žampiony nakrájejte na čtvrtky a zprudka opečte na másle. Přisypte špetku kmínu.
Potom zalijte smetanou, přidejte hrst špenátu a nechte smetanu lehce zredukovat. Kaki Persimon Bouquet pokrájejte na malé kostičky. Zredukovanou smetanovou omáčku osolte a opepřete podle chuti. Vmíchejte kostičky kaki Persimon Bouquet a nechte už jen lehce prohřát. Těstoviny podávejte posypané parmezánem.
zdroj www.nejkaki.cz.
Ingredience:
smetana na vaření špenát čerstvý žampiony těstoviny parmazán