Dezert opředený tajemstvím: halloweenské cake pops
Ingredience
Na základ:
- 3 vejce
- 45 g třtinového cukru
- 30 g polohrubé mouky Babiččina volba
- 20 g kakaa
- špetka soli
Na směs:
- 50 g arašídového másla
- 1 polévková lžíce másla
- 1–2 polévkové lžíce domácí marmelády
Na zdobení:
- 200 g bílé čokolády nebo barevné cukrové polevy
- potravinářská barva podle vlastní volby
- špejle na lízátka a zdobení
Postup
Vejce si vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Kakao spolu s moukou promíchejte a stěrkou zapracujte do těsta. Piškot pečte v menší formě při 170 stupních Celsia 15–20 minut.
Po upečení nechte zcela vychladnout. Korpus nadrobte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo a marmeládu.
Tvarujte kuličky o gramáži cca 20 g a nasaďte je na špejle. My jsme použili dřívka na nanuky, použít lze i tyčky. Kuličky na špejlích dejte chladit do lednice, aby ztuhly.
Vychlazené kuličky namáčejte do čokoládové polevy. Hotové kuličky opět dejte vychladit.