Dezert opředený tajemstvím: halloweenské cake pops

Dezert opředený tajemstvím: halloweenské cake pops

Ingredience

Na základ:

  • 3 vejce
  • 45 g třtinového cukru
  • 30 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 20 g kakaa
  • špetka soli

Na směs:

  • 50 g arašídového másla
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1–2 polévkové lžíce domácí marmelády

Na zdobení:

  • 200 g bílé čokolády nebo barevné cukrové polevy
  • potravinářská barva podle vlastní volby
  • špejle na lízátka a zdobení

 

Postup

Vejce si vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Kakao spolu s moukou promíchejte a stěrkou zapracujte do těsta. Piškot pečte v menší formě při 170 stupních Celsia 15–20 minut.

Po upečení nechte zcela vychladnout. Korpus nadrobte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, arašídové máslo a marmeládu.

Tvarujte kuličky o gramáži cca 20 g a nasaďte je na špejle. My jsme použili dřívka na nanuky, použít lze i tyčky. Kuličky na špejlích dejte chladit do lednice, aby ztuhly.

Vychlazené kuličky namáčejte do čokoládové polevy. Hotové kuličky opět dejte vychladit.