Krevety pošírované v omáčce z kokosové smetany s bramborovým pyré s citronovou kůrou
Potřebujeme:
16 tygřích krevet
2 limetky (šťáva a kůra)
400 ml kokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
1 vanilkový lusk
10 g koriandru
25 g zázvoru
1 kg brambor
300 ml sójové alternativy smetany Alpro Cuisine
300 ml sójového nápoje Alpro Soya Original
2 citrony
sůl
Postup:
Kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine přivedeme k varu, přidáme dřeň z vanilkového lusku, koriandr, nasekaný zázvor, limetkovou kůru a šťávu, cukr a vaříme, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Poté stáhneme na minimální plamen. Přidáme osolené krevety a necháme je v omáčce pošírovat. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a propláchneme studenou vodou. Ve větším hrnci je vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Vodu z uvařených brambor slijeme a necháme chvíli odstát. Mezitím ohřejeme sójovou alternativu smetany Alpro Soya Cuisine a nápoj Alpro Soya Original. Přilijeme je k bramborám a přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citrónů. Ručním šlehačem vyšleháme hladkou kaši.
Ingredience: