Cibulačka po britsku

 

Připravte si oblíbenou cibulačku a její tradiční francouzskou verzi představte v novém kabátě. Stačí jako základní ingredienci použít kvalitní cider z britských jablek a za pár minut máte na stole lahodnou polévku se zajímavou chutí.

Ingredience pro 4 porce:

50 g másla, 
1 kg cibule nakrájené na tenká kolečka, 
1 lžíce cukru, 
250 ml cideru od F.H. Prager - Nealko Originál, 
1 l zeleninového vývaru,
3 bobkové listy, 
1 lžíce čerstvých lístků tymiánu, bobkový list,
sůl a pepř.

 

Tip: Polévku můžete servírovat s opečenými toasty posypanými nastrouhaným chedarem.

 

Postup:

Na rozpáleném másle osmahněte cibuli na středně silném ohni, přisypte cukr a dobře promíchejte. Cibule by měla být měkká a lepkavá. Asi po 40 minutách přilijte nealko cider a nechte zhruba polovinu odpařit. Dále přidejte zeleninový vývar, tymián a bobkový list a vařte dalších 20 minut. Na závěr dochuťte solí a pepřem.