Cibulačka po britsku
Připravte si oblíbenou cibulačku a její tradiční francouzskou verzi představte v novém kabátě. Stačí jako základní ingredienci použít kvalitní cider z britských jablek a za pár minut máte na stole lahodnou polévku se zajímavou chutí.
Ingredience pro 4 porce:
50 g másla,
1 kg cibule nakrájené na tenká kolečka,
1 lžíce cukru,
250 ml cideru od F.H. Prager - Nealko Originál,
1 l zeleninového vývaru,
3 bobkové listy,
1 lžíce čerstvých lístků tymiánu, bobkový list,
sůl a pepř.
Tip: Polévku můžete servírovat s opečenými toasty posypanými nastrouhaným chedarem.
Postup:
Na rozpáleném másle osmahněte cibuli na středně silném ohni, přisypte cukr a dobře promíchejte. Cibule by měla být měkká a lepkavá. Asi po 40 minutách přilijte nealko cider a nechte zhruba polovinu odpařit. Dále přidejte zeleninový vývar, tymián a bobkový list a vařte dalších 20 minut. Na závěr dochuťte solí a pepřem.