Ausburské řezy
Suroviny:
KORPUS:
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 250 g másla
- 1 žloutek
- 3 PL kakaa
- 3 PL mléka
- 1 prášek do pečiva
NÁPLŇ:
- 500 g tvarohu v kostce
- 150 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 žloutky
- sníh ze 4 bílků
- 3 PL rozpuštěného másla
DÁLE:
- čokoládová poleva
Příprava:
Z bílků ušleháme pevný sníh. Ostatní suroviny smícháme nebo krátce prošleháme, lehce vmícháme sníh. Na vále vypracujeme těsto, rozpůlíme, jeden díl rozválíme na vymazaném plechu 30 x 40 cm a potřeme tvarohovou náplní. Druhý díl rozválíme na pečícím papíře, přiklopíme na náplň a sundáme papír. Pečeme na 180°C 25 – 30 minut. Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a případně i pocákáme bílou polevou a promícháme.
Ingredience: