Thajský salát s kuřecím masem
Ingredience:
2 prsní řízky z Drůbežářského závodu Klatovy,
½ salátové okurky,
1 červená cibule,
140 g mungo klíčků,
5 listů z hlávkového salátu,
chilli paprička,
čerstvý koriandr, sůl a pepř
olivový olej,
sezamová semínka.
Na zálivku:
1 lžíce arašídového másla,
citronová šťáva,
1 lžíce kari pasty
Postup:
1/ Kuřecí prsa potřete olejem. Rozpalte pánev a maso na ní dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.
2/ Zatímco se kuře opéká, nakrájejte si okurku, cibuli a papričku. Roztrhejte listy salátu na menší kousky. Vše promíchejte. Navrch přidejte mungo klíčky, lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti. Maso nakrájejte na tenké proužky a přidejte navrch salátové směsi. Zakápněte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti. Dozdobte sezamovými semínky.