Thajský salát s kuřecím masem

Thajský salát s kuřecím masem

Ingredience: 

2 prsní řízky z Drůbežářského závodu Klatovy, 
½ salátové okurky, 
1 červená cibule, 
140 g mungo klíčků, 
5 listů z hlávkového salátu, 
chilli paprička,
čerstvý koriandr, sůl a pepř
olivový olej, 
sezamová semínka. 

Na zálivku: 

1 lžíce arašídového másla, 
citronová šťáva, 
1 lžíce kari pasty  

Postup: 

1/ Kuřecí prsa potřete olejem. Rozpalte pánev a maso na ní dozlatova opečte. Na konci ho vyjměte a jemně posolte a opepřete.

2/ Zatímco se kuře opéká, nakrájejte si okurku, cibuli a papričku. Roztrhejte listy salátu na menší kousky. Vše promíchejte. Navrch přidejte mungo klíčky, lístky koriandru nebo petrželky s olejem a citronovou šťávou. V misce promíchejte ingredience na zálivku; kari pastu přidávejte postupně – kolik jí tam dáte, záleží na její pálivosti. Maso nakrájejte na tenké proužky a přidejte navrch salátové směsi. Zakápněte polovinou zálivky a zbytek nechte v misce, aby si každý mohl posloužit sám podle chuti. Dozdobte sezamovými semínky.