Valentýnský cheesecake

Valentýnský cheesecake
  • cca 8 porcí
  • náročnost – snadné
  • doba přípravy – 30 min + 12 hodin tuhnutí v lednici
  • průměr formy 19 cm

 

Suroviny

Korpus

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla

Tvarohová náplň

  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 g Lučiny
  • kůra z ½ limetky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g želatinového ztužovače na nepečené dorty
  • 100 ml vody

Malinový rozvar

  • 200 g mražených malin
  • cukr (podle chuti)

Na ozdobu

  • čerstvé maliny


Postup přípravy:

  • Máslové sušenky si dejte do nádoby od mixéru SAGE THE SUPER Q™, nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  • Mixér zapněte tlačítkem ON/OFF, otočným ovladačem dejte CHOP a vše mixujte zhruba  minutu.
  • Pro lepší promíchání a rozmixování si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
  • Poté, co jsou všechny sušenky rozmixované, otočte otočným ovladačem zpět doleva, než se mixér zastaví. Stiskněte tlačítko ON/OFF a mixér se vypne.
  • Sušenky si dejte do nádoby a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Máslo zapracujte do sušenek a vytvořte kompaktní těsto, které poté dejte do pečicí formy se dnem vyloženým pečicím papírem.
  • Formu se sušenkami dejte na 30 minut do lednice ztuhnout.
  • Mezitím, co korpus tuhne, si připravte tvarohovou náplň.
  • Tvaroh smíchejte s Lučinou, moučkovým cukrem a přidejte kůru z limetky. Vše promíchejte a do směsi přidejte připravený ztužovač s vodou a znovu promíchejte.
  • Směs nechte chvíli odležet a mezitím si připravte malinový rozvar.
  • Mražené maliny dejte do rendlíku a za nízké teploty je rozpusťte. Jakmile jsou maliny rozpuštěné, přidejte cukr a zvyšte teplotu. Nechte maliny lehce provařit, dokud se cukr nerozpustí.
  • Rozvařené maliny rozmixujte v mixéru stejně jako sušenky. Pokud nechcete mít v rozvaru pecky z malin, přepasírujte je.  
  • Poté, co je připravený malinový rozvar, nalijte kapky dokola dortu a párátkem kapky projeďte, vznikne vám tvar srdce.
  • Takto ozdobený dort dejte do lednice minimálně na čtyři hodiny zatuhnout. 
  • Před servírováním dort ozdobte čerstvými malinami a můžete jej přelít zbytkem rozvaru.