Telecí roláda, hrášek, karotka a smetanové brambory
POČET PORCÍ: 5, DOBA PŘÍPRAVY: 120 min.
TELECÍ ROLÁDA
750 g telecího krku
150 g anglické slaniny
Sůl
Pepř
Telecí krk rozkrájíme na plát, osolíme, opepříme, proložíme anglickou slaninou nakrájenou na plátky, zavineme roládu a upečeme.
ZELENINA
250 g karotky s natí
250 g hráškových lusků
Máslo
Hráškové lusky a malé karotky očistíme (u karotky necháme kus nati), krátce povaříme a před podáváním opečeme v másle.
SMETANOVÉ BRAMBORY
400 g brambor
300 ml smetany
100 g parmezánu
Sůl
Pepř
Brambory nakrájíme na tenké plátky, vrstvíme do pekáčku a proléváme smetanou s parmezánem, trochou soli, pepřem a upečeme.
VYBRANÉ VÍNO K PÁROVÁNÍ
RYZLINK VLAŠSKÝ TRADITIONAL LINE z vinařství Mikrosvín Mikulov ze spolku vinařů Dunajovské kopce – suché. Hrozny v tomto roce dozrály velmi výjimečně. Díky tomu víno má sytě zlatou barvu. Vůně je výrazná s projevem hrušek, sušených bylin a lipového medu. V chuti výborná středová plnost s měkkou kyselinkou a medovým projevem. Na patře s nádechem pomerančové kůry a minerálním závěrem.
Recept připravila RESTAURACE TOMMY’S DINE & WINE z Pardubic
Autor foto: David Peltán
Ingredience:
brambory karotka lusky zelené máslo smetana na vaření slanina telecí maso