Telecí roláda, hrášek, karotka a smetanové brambory

Telecí roláda, hrášek, karotka a smetanové brambory

POČET PORCÍ: 5, DOBA PŘÍPRAVY: 120 min.

TELECÍ ROLÁDA
750 g telecího krku
150 g anglické slaniny
Sůl
Pepř

Telecí krk rozkrájíme na plát, osolíme, opepříme, proložíme anglickou slaninou nakrájenou na plátky, zavineme roládu a upečeme.

ZELENINA
250 g karotky s natí
250 g hráškových lusků
Máslo

Hráškové lusky a malé karotky očistíme (u karotky necháme kus nati), krátce povaříme a před podáváním opečeme v másle.

SMETANOVÉ BRAMBORY
400 g brambor
300 ml smetany
100 g parmezánu
Sůl
Pepř

Brambory nakrájíme na tenké plátky, vrstvíme do pekáčku a proléváme smetanou s parmezánem, trochou soli, pepřem a upečeme.

 

VYBRANÉ VÍNO K PÁROVÁNÍ

RYZLINK VLAŠSKÝ TRADITIONAL LINE z vinařství Mikrosvín Mikulov ze spolku vinařů Dunajovské kopce – suché. Hrozny v tomto roce dozrály velmi výjimečně. Díky tomu víno má sytě zlatou barvu. Vůně je výrazná s projevem hrušek, sušených bylin a lipového medu. V chuti výborná středová plnost s měkkou kyselinkou a medovým projevem. Na patře s nádechem pomerančové kůry a minerálním závěrem.

 

 

 

 

Recept připravila RESTAURACE TOMMY’S DINE & WINE z Pardubic
Autor foto: David Peltán