Proteinové lívance s kefírem

Proteinové lívance s kefírem

Ingredience

  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 25 g hladké špaldové mouky
  • 100 g kefírového nízkotučného mléka
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku
  • 1 vejce
  • 30 g borůvek

K ozdobení:

  • nízkotučný tvaroh + vanilkový protein
  • meduňka nebo máta
  • borůvky

 

Postup

Nejprve vyšlehejte tuhý sníh z bílku. V misce poté smíchejte kefír, protein, mouky, žloutek a prášek do pečiva. Když je těstíčko jednolité, opatrně vmíchejte stěrkou sníh. Těsto nechte aspoň pět minut ladem a zatím si připravte lívanečník. Nejlepší je ho dobře rozehřát a na samotné pečení teplotu stáhnout.

Menší naběračkou nabírejte těsto a na mírném plameni opékejte lívanečky z obou stran. Čerstvé borůvky můžete zapéct také rovnou v lívancích. Podávejte s tvarohem obohaceným o vanilkový protein, borůvkami a čerstvou bylinkou.

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba