Babiččina bublanina

Babiččina bublanina

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový) + na vymazání formy
  • rybíz, maliny, jahody

 

Budete potřebovat kulatou koláčovou formu o průměru cca 28 cm.

 

Postup:

V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku, a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.

Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.

Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Babiččina volba