Babiččina bublanina
Ingredience:
- 2 vejce
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g bílého jogurtu
- 2 hrnky polohrubé mouky Babiččina volba + na vysypání formy
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce oleje (slunečnicový, řepkový) + na vymazání formy
- rybíz, maliny, jahody
Budete potřebovat kulatou koláčovou formu o průměru cca 28 cm.
Postup:
V míse utřete vejce s cukry, přidejte jogurt, mouku, a nakonec zlehka vmíchejte prášek do pečiva a olej.
Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou.
Nalijte do ní těsto a navrch rozložte a pak zlehka prsty zatlačte ovoce, v tomto případě červený a bílý rybíz.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut).
zdroj/foto: Babiččina volba