Jahodový Merlot sorbet

Jahodový Merlot sorbet

Suroviny:

500 g jahod
med/ nebo 100g cukr krupice pro rozvar
červené víno Motýl Merlot
máta na ozdobení


Postup:

Rozmixujte jahody, přidejte med, který je výtečnou alternativou, pokud se chcete vyhnout dělání rozvaru. Pokud použijete cukr, musíte ho tedy nejdříve rozpustit ve vroucí vodě. S medem to jde tedy rychleji a bez vaření.

Do směsi pak přidávejte postupně cca 300ml vína Motýl Merlot a míchejte, aby se vše dokonale spojilo. Následně nalijte do větší plastové či skleněné misky a dejte zamrazit. Je dobré, co půl hodiny, sorbet vidličkou promíchat. Narušíte tak vznikající ledové krystaly a sorbet zůstane jemnější. Mražení trvá minimálně 4 hodiny. Nakonec kopečky sorbetu při servírování ozdobte mátou či čerstvými jahodami.