Rybí pomazánka
Suroviny (2 porce)
1 konzerva sardinky ve vlastní šťávě
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce pomazánkové máslo
sůl
POSTUP
Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme. Dle chuti osolíme. Rybí pomazánka výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.
Obecně k rybám se velmi hodí vynikající víno Habánské sklepy Veltlínské zelené, jež se vyznačuje svěží ovocnou vůní s decentními tóny mandlí. Jeho chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.
Ingredience: