Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

 

Suroviny (2 porce)

1 konzerva sardinky ve vlastní šťávě
1 lžíce    máslo
1 ks        cibule
1 lžíce    citronová šťáva
1 lžíce    pomazánkové máslo
sůl

 

POSTUP

Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme. Dle chuti osolíme. Rybí pomazánka výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.

Obecně k rybám se velmi hodí vynikající víno Habánské sklepy Veltlínské zelené,  jež se vyznačuje svěží ovocnou vůní s decentními tóny mandlí. Jeho chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou.

 

 

Ingredience: