Tikka Masala s pečeným květákem a rostlinným gyrosem
Bezmasý pokrm nemusí být nuda. Překvapte rodinu či přátele originálním receptem, kde hraje prim zelenina a Rostlinný gyros Good Calories. Občasné odlehčení jídelníčku prospěje nejen tělu, ale také planetě a tento recept vás přesvědčí, že i bezmasý pokrm může být vydatný, chutný a nápaditý.
Doba přípravy: 40 minut / Počet porcí: 4
Budeme potřebovat:
- Balení Rostlinného gyrosu Good Calories
- 5-6 lžic olivového oleje
- 1 lžíce červené papriky
- 1 čajová lžička granulovaného česneku
- 1 čajová lžička oregana
- Velká špetka soli
- 2 stroužky česneku
- Silný plátek zázvoru
- ½ cibule
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 čajové lžičky gram masaly
- ½ čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 lžíce červené papriky
- ½ čajové lžičky kurkumy
- 1 ks červené papriky
- 1 plechovka krájených rajčat
- 200 ml kokosové smetany
- Velká hrst kešu oříšků
- Podle chuti: limetka, svazek koriandru, rýže
Postup:
- Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.
- Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).
- Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.
- Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.
- Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.
- Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou.
Tak dobrou chuť, protože je to dobrý! Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/.