Energy kuličky s pohankovými otrubami

Energy kuličky s pohankovými otrubami

 

Novinkou letošních Vánoc jsou Energy kuličky z pohankových otrub. Jsou skvělým zdrojem energie a bílkovin během celé zimy. Pohankové otruby jsou nový výrobek PROBIO, který vás překvapí vysokým podílem komplexních bílkovin 35 g i vlákniny 10 g na 100 g otrub. Na výrobu je použita česká pohanka zpracovaná v bio mlýně ve Starém Městě pod Sněžníkem. Jsou bezlepkové, zahřívací a navíc jak pro vegany, tak pro nevegany výborným zdrojem bílkovin.

 

Suroviny na cca 20 kuliček:

50 g     pohankových otrub Probio

100 ml rostlinného mléka (např. rýžového)

50 g     kešu ořechů Probio

4          vypeckované medjool datle (80 g), popř. měkké švestky

40 g     jemných ovesných vloček Probio 

30 g     kokosového tuku Probio

20 g     chia semínek Probio

20 g     strouhaného kokosu Probio + na obalení

10 g     kakaa Probio

 

Postup:

Pohankové otruby zalijte rostlinným mlékem, promíchejte a misku zakryjte fólií. Nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 3 hodiny. Můžete nechat i přes noc v lednici.

Kešu ořechy namočte na 3–4 hodiny do studené vody. 

Do food procesoru vložte namočené otruby, scezené kešu ořechy, datle, ovesné vločky, kokosový tuk, chia semínka, kokos a kakao. Mixujte, dokud se ingredience nepropojí. Během mixování setřete z okrajů nádoby.

Hotovou směs uložte na 2 hodiny do lednice.

Po vychlazení tvarujte mezi dlaněmi kuličky. Obalujte v kokosu nebo oříšcích. 

Skladujte v krabičce v lednici. Spotřebujte do 5 dní.

 

 

 

 

zdroj/foto: Probio

 

Ingredience:

kešu ořechy