Energy kuličky s pohankovými otrubami
Novinkou letošních Vánoc jsou Energy kuličky z pohankových otrub. Jsou skvělým zdrojem energie a bílkovin během celé zimy. Pohankové otruby jsou nový výrobek PROBIO, který vás překvapí vysokým podílem komplexních bílkovin 35 g i vlákniny 10 g na 100 g otrub. Na výrobu je použita česká pohanka zpracovaná v bio mlýně ve Starém Městě pod Sněžníkem. Jsou bezlepkové, zahřívací a navíc jak pro vegany, tak pro nevegany výborným zdrojem bílkovin.
Suroviny na cca 20 kuliček:
50 g pohankových otrub Probio
100 ml rostlinného mléka (např. rýžového)
50 g kešu ořechů Probio
4 vypeckované medjool datle (80 g), popř. měkké švestky
40 g jemných ovesných vloček Probio
30 g kokosového tuku Probio
20 g chia semínek Probio
20 g strouhaného kokosu Probio + na obalení
10 g kakaa Probio
Postup:
Pohankové otruby zalijte rostlinným mlékem, promíchejte a misku zakryjte fólií. Nechte při pokojové teplotě odležet alespoň 3 hodiny. Můžete nechat i přes noc v lednici.
Kešu ořechy namočte na 3–4 hodiny do studené vody.
Do food procesoru vložte namočené otruby, scezené kešu ořechy, datle, ovesné vločky, kokosový tuk, chia semínka, kokos a kakao. Mixujte, dokud se ingredience nepropojí. Během mixování setřete z okrajů nádoby.
Hotovou směs uložte na 2 hodiny do lednice.
Po vychlazení tvarujte mezi dlaněmi kuličky. Obalujte v kokosu nebo oříšcích.
Skladujte v krabičce v lednici. Spotřebujte do 5 dní.
zdroj/foto: Probio