Čokoládové košíčky – bezlepkové

Čokoládové košíčky – bezlepkové

 Suroviny na cca 20 košíčků

Těsto na košíčky: 

40 g     bio strouhaného kokosu Probio

10 g     bio kakaa Probio

50 g     bio mouky pohankové hladké Probio

20 g     bio mouky čirokové Probio

60 g     bio tuku kokosového Probio

80 g     sladu

 

Náplň:

100 g   bio čokokapek Probio

50 g     ořechů (mandle/pekanové ořechy/vlašské/lískové)

60 g     sušených meruněk

Ořechy nebo kokos na posypání

 

Postup:

V míse zpracujte suroviny na těsto. Zabalené nechte v lednici asi 2 hodiny odpočívat. 

Těsto vyndejte z lednice. Kus těsta si vždycky zahřejte v rukách, aby se vám s ním dobře pracovalo. Těsto namačkejte do kovových košíčků. Nemusíte je dělat moc slabé, aby se nepolámaly. Přendejte na plech a pečte při 200 °C asi 8–9 minut. 

Nechte zchladnout a pak vyklopte.

Rozehřejte čokoládu. Ořechy nakrájejte nahrubo. Meruňky nakrájejte spíš na menší kousky. Smíchejte s čokoládou. Lžičkou tvořte do košíčků hromádky. Posypejte ořechy nebo kokosem a nechte ztuhnout. 

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Probio