Čokoládové košíčky – bezlepkové
Suroviny na cca 20 košíčků:
Těsto na košíčky:
40 g bio strouhaného kokosu Probio
10 g bio kakaa Probio
50 g bio mouky pohankové hladké Probio
20 g bio mouky čirokové Probio
60 g bio tuku kokosového Probio
80 g sladu
Náplň:
100 g bio čokokapek Probio
50 g ořechů (mandle/pekanové ořechy/vlašské/lískové)
60 g sušených meruněk
Ořechy nebo kokos na posypání
Postup:
V míse zpracujte suroviny na těsto. Zabalené nechte v lednici asi 2 hodiny odpočívat.
Těsto vyndejte z lednice. Kus těsta si vždycky zahřejte v rukách, aby se vám s ním dobře pracovalo. Těsto namačkejte do kovových košíčků. Nemusíte je dělat moc slabé, aby se nepolámaly. Přendejte na plech a pečte při 200 °C asi 8–9 minut.
Nechte zchladnout a pak vyklopte.
Rozehřejte čokoládu. Ořechy nakrájejte nahrubo. Meruňky nakrájejte spíš na menší kousky. Smíchejte s čokoládou. Lžičkou tvořte do košíčků hromádky. Posypejte ořechy nebo kokosem a nechte ztuhnout.
zdroj/foto: Probio
Ingredience:
kakao kokos strouhaný ořechy mouka pohanková meruňky sušené kokosový tuk