Krupicová kaše s Baileys a čerstvými jahodami

Krupicová kaše s Baileys a čerstvými jahodami

Co budeme potřebovat:
-0,5 l mléka
-100 g cukru
-0,15 l  Baileys Chocolat Luxe
-200 g dětské krupičky
-80 g másla
-200 g jahod
-50 g cukru
-80 g cream fresh (nebo zakysané smetany)
-200 g karamelové zmrzliny

Postup:

  1. Mléko a krupičku nechte na dvě hodiny nabobtnat. Následně přidejte 0, 1 l čokoládového Baileys, máslo, cukr a pomalu vařte 10 – 15 minut za stálého míchání.
  2. Kaši vložte do espuma lahve (lahve na šlehačku), vložte jednu bombičku a našlehejte.
  3. Nakrájejte jahody na drobné kostičky, promarinujte s Baileys a cukrem.
  4. Doprostřed talíře dejte jahodový tataráček, přidejte kaši z espuma lahve a navrch lžíci karamelové zmrzliny.

 

Ingredience: