Pečená lučina
Pečená lučina je nejen snadná na přípravu, ale díky zdobení rukolou a balsamikovou redukcí také estetickým skvostem na každém stole. Hodí se jako skvělý předkrm nebo s pečivem coby lehký hlavní chod.
Na 6 porcí potřebujete:
1 kaki Persimon Bouquet
400 g lučiny
rajčata na zdobení
balsamikový ocet
rukola na zdobení
olej
sůl, pepř
POSTUP
Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.
Zdroj fotografií: www.nejkaki.cz