Bezlepkový ovocný jogurtový dort s želatinou

Bezlepkový ovocný jogurtový dort s želatinou

Ingredience

Piškotový korpus 2 ks
  • 2 x 2 ks vejce
  • 2 x 50 ml olej
  • 2 x 50 ml voda
  • 2 x 100 g moučkový cukr
  • 2 x 100 g Cake mix Liana

Náplň
Želatina
Dále potřebujeme

 

POSTUP:

  1. Piškotový korpus: Vyšleháme bílky do tuha. Ve druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, horkou vodu a důkladně prošleháme. Přimícháme Cake mix a nakonec lehce vmícháme vyšlehané bílky vařečkou. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme při 170°C přibližně 20 minut. Druhý korpus upečeme stejně.
  2. Náplň: Želatinu necháme nabobtnat ve vodě na cca 10 minut. Smetanu ke šlehání vyšleháme, přidáme jogurt/smetanu, moučkový cukr, vanilínový cukr a citrónovou polevu. Nakonec za stálého šlehání při vysokých otáčkách přilijeme zahřátou rozpuštěnou želatinu.
  3. Korpus potřeme džemem, nalijeme polovinu nádivky, uhladíme stěrkou, poklademe ovoce a položíme druhý korpus. Postup zopakujeme a dort necháme v chladničce důkladně ztuhnout na cca 3 hodiny.
  4. Želatina: Želatinu necháme nabobtnat ve 200 ml vody/nálevu 10 minut. Zbylý nálev zahřejeme do bodu varu, přimícháme nabobtnalou želatinu, jen velmi krátce ohřejeme a necháme úplně vychladnout. Vychladlou želatinu nalijeme na ztuhlou nádivku a necháme i želatinovou vrstvu dobře ztuhnout v chladničce, ideálně přes noc.
  5. Ozdobíme podle fantazie, například. čerstvým ovocem, mátou.

 

Dobrý tip:
Pro extra svěžest a chuť můžete použít jakékoli sezónní ovoce dle vašeho výběru – zkuste například jahody, meruňky, mandarinky, borůvky, ostružiny nebo jiné oblíbené ovoce. Výsledek bude vždy lahodný!