Bezlepkový reveň-jahodový koláč

Bezlepkový reveň-jahodový koláč

Ingredience

Těsto

Ovocná nádivka

Bílkový sníh

  • 4 ks bílek
  • špetka soli
  • 200 g krystalový cukr

 

POSTUP

  1. Ovocná nádivka: Rebarboru očistíme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s krystalovým a skořicovým cukrem. Umyté jahody nakrájíme a promícháme s Pravou Vanilkou Liana. Takto připravené ovoce necháme odstát.
  2. Těsto: 4 bílky prošleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Postupně přidáme Cake mix, mléko, polovinu sněhu a promícháme. Prošleháme mixérem na nízkých otáčkách, přidáme žloutky a nakonec lehce přimícháme zbylou část sněhu.
  3. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazané formy a dáme zapéct na 8-10 minut při 175 °C.
  4. Na předpečené těsto naneseme reveň a jahody. Dáme zapéct na 10 minut při 175 °C.
  5. Bílkový sníh: Mezitím si připravíme vrchní vrstvu. 4 bílky se špetkou soli prošleháme. Přidáme krystalový cukr a vyšleháme do pevného lesklého sněhu.
  6. Na předpečený koláč navrstvíme vyšlehaný sníh a uhladíme. Pečeme dozlatova 10-15 minut při 175°C.
  7. Necháme vychladnout. Můžeme dozdobit podle fantazie např. jahodami, mátou.

 

 

zdroj/foto/video recept: https://www.liana.sk/cs/2429-bezlepkovy-reven-jahodovy-kolac