Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi

Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi

Suroviny na 4 porce: 

600 ml PHO vývar od Cibule Bistro 
400 g hovězí svíčková 
50 g sezamový olej 
20 g koriandr 
8 g seznam bílý pražený 
12 g česnek 
30 g mrkev 
12 g feferonka červená dlouhá 
40 g sójové klíčky 
120 g brokolice 
1 ks Pak choi 
40 g cukrový hrášek 
10 g zázvoru 
40 g jarní cibulka 
10 g Shiitake houby sušené 

Na omáčku:  

60 g Shimeji 
40 g Kikkoman omáčka 
20 g rybí omáčka 
80 g ústřicová omáčka 
50 g chilli omáčka sladká 
800 g Udon nudle 

Suroviny na servis: 

Arašídy, čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka  

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se hodí na tento typ receptu i krevety, kuře nebo tofu. 

Pracovní postup 

Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.  

Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.  

Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.  

Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.  

Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.  

Vše zprudka orestujeme.  

Orestovanou zeleninu vyjmeme.  

Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.  

Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.  

K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.  

Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.  

Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podívat.  

 

 

 

Dobrou chuť.