Banánové lívance s proteinem
Ingredience - Na 5 ks lívanců:
- 1 vejce
- ½ hnědého nebo přezrálého měkkého banánu
- 4–5 PL vody
- 40 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 20 g proteinu
- 40 g ovesných vloček
- 1 ČL skořice nebo perníkového koření
- 1 ČL prášku do pečiva
Na zdobení:
- proteinová čokoládová nebo karamelová pomazánka
- čerstvé ovoce
- skyr s proteinem
Postup
Nejprve v misce vidličkou rozmačkejte banán, poté přimíchejte vejce. Přidejte protein, jemné ovesné vločky a vodu. Vše míchejte do těstíčka a pak přidejte i zbylé suroviny.
Těsto nechte 10 minut odpočinout, aby se s ním pak dobře pracovalo na pánvi. Menší naběračkou nanášejte na nepřilnavou pánev. Opékejte na mírném plameni z obou stran.
Hotové lívanečky podávejte s oblíbenou pomazánkou nebo skyrem a čerstvým ovocem.
zdroj/foto: GoodMills