Čokoládové lanýže

CO BUDETE POTŘEBOVAT:
100 g smetany
40 g másla
250 g kvalitní hořké čokolády
Špetka soli
100 g malin
40 g cukru
HARIBO Hearts
Sušené maliny na ozdobu
POSTUP:
Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO Hearts, položte na pečící papír a nechte ztuhnout.
Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.
zdroj/foto: Haribo