Banánový chlebíček s arašídovým máslem
Suroviny:
- 100 g arašídového másla pokojové teploty
- 100 g krupicového cukru
- 4 větší banány
- 100 ml kysaného podmáslí
- 2 vejce
- 4 lžíce holanského kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžíčka jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 125 g hladké mouky
Příprava:
Troubu zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C). Větší formu na biskupský chlebíček zastříkneme nejdřív vodou a vyložíme pečícím papírem. Arašídové máslo rozetřeme s cukrem a přidáme vejce a nakonec i kakao – vše pečlivě promícháme. Půl jednoho banánu si necháme na finální zdobení, ostatní banány (3,5 ks) oloupeme a rozmačkéme vidličkou. Přidáme do těsta spolu s podmáslím a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí a smícháme s tekutou částí. Těsto nalijeme do formy a doprostřed klademe banán nakrájený na tenká kolečka (tu polovinu, kterou jsme si odložili). Formu vložíme do trouby a pečeme 50-60 minut, propečenost zkoušíme špejlí. Chlebíček vyndáme z trouby, 20 minut necháme chladnout ve formě a pak přendáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Ingredience: