Jahodové bábovičky s čokoládovou polevou

Ingredience
Na těsto:
- 150 g hladké mouky Na piškotové těsto (dříve mouka Dortová) Babiččina volba
- 100 g polohrubé mouky Babiččina volba
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- ½ balení kypřícího prášku
- špetka soli
- 2 vejce
- 200 ml mléka
- 90 g rozpuštěného másla
- Hrst nasekaných mandlí
- 10 jahod
Na zdobení:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 110 g kvalitní hořké čokolády
- Plátky mandlí
Postup
V jedné nádobě promíchejte suché ingredience (kromě jahod) a ve druhé vyšlehejte tekuté. Obě části promíchejte spolu s jahodami nakrájenými nadrobno. Těstem naplňte formičky na malé bábovičky (nebo formu na muffiny vyloženou košíčky) a poté je pečte na 180 °C asi 20 minut.
Hotové bábovičky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formy. Rozehřejte smetanu téměř k bodu varu a poté ji odstavte. Za stálého míchání v ní rozpusťte rozlámanou čokoládu. Vzniklou polevou ozdobte bábovičky a navrch přidejte plátky mandlí.
Zdroj/foto: GoodMills Česko