Jahodové bábovičky s čokoládovou polevou

Jahodové bábovičky s čokoládovou polevou

Ingredience

Na těsto:

  • 150 g hladké mouky Na piškotové těsto (dříve mouka Dortová) Babiččina volba
  • 100 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • ½ balení kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 90 g rozpuštěného másla
  • Hrst nasekaných mandlí
  • 10 jahod

Na zdobení:

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 110 g kvalitní hořké čokolády
  • Plátky mandlí

 

Postup

V jedné nádobě promíchejte suché ingredience (kromě jahod) a ve druhé vyšlehejte tekuté. Obě části promíchejte spolu s jahodami nakrájenými nadrobno. Těstem naplňte formičky na malé bábovičky (nebo formu na muffiny vyloženou košíčky) a poté je pečte na 180 °C asi 20 minut.

Hotové bábovičky nechte vychladnout a poté je vyklopte z formy. Rozehřejte smetanu téměř k bodu varu a poté ji odstavte. Za stálého míchání v ní rozpusťte rozlámanou čokoládu. Vzniklou polevou ozdobte bábovičky a navrch přidejte plátky mandlí.

 

 

 

 

 

Zdroj/foto: GoodMills Česko