Zelňačka s tempehem
- 1 sáček kysaného zelí
- 1 uzený tempeh
- 1 cibule
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 2 velké brambory
- hrst sušených hub
- 1 lžíce bujonu Würzl
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžička kmínu
- 4 bobkové listy
- 1 lžička mořské soli
Kysané zelí uvařte zvlášť, cca 20 minut.
Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte kmín a papriku, lehce orestujte.
Zalijte 1 l vody, přidejte bobkový list, brambory, namočené houby a vařte do změknutí brambor.
Přidejte uvařené zelí a nakrájený tempeh, promíchejte
Tip: Zelňačku můžete zahustit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. Před podáváním zjemnit sójovou smetanou nebo Sojade.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/zelnacka-s-tempehem
Ingredience: