Zelňačka s tempehem

Zelňačka s tempehem
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 1 uzený tempeh
  • 1 cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 velké brambory
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 2 lžička kmínu
  • 4 bobkové listy
  • 1 lžička mořské soli

 

Kysané zelí uvařte zvlášť, cca 20 minut.

Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte kmín a papriku, lehce orestujte.

Zalijte 1 l vody, přidejte bobkový list, brambory, namočené houby a vařte do změknutí brambor.

Přidejte uvařené zelí a nakrájený tempeh, promíchejte

Tip: Zelňačku můžete zahustit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. Před podáváním zjemnit sójovou smetanou nebo Sojade.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/zelnacka-s-tempehem

 

Ingredience: