Špenátová s jáhlami

Špenátová s jáhlami
  • 100 g jáhel
  • 600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
  • 3 větší brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce Würzlu
  • 2 lžíce shoyu
  • špetka muškátového květu
  • sójová smetana
  • 4 lžíce slunečnicového oleje

 

Jáhly uvařte ve 200 ml vody: propláchněte je, 5 minut mírně vařte a nechte dojít pod pokličkou.

Nahrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, zalijte ¾ l vody a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor

Přidejte špenát, koření, sójovou omáčku, zamíchejte a nechte pod pokličkou odstát.

Polévku rozmixujte do hladka a vmíchejte uvařené jáhly.

Na talíři polévku zjemněte sójovou smetanou.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/spenatova-polevka-s-jahlami

 

 

Ingredience: