Špenátová s jáhlami
- 100 g jáhel
- 600 g čerstvého špenátu nebo 400 g zmraženého
- 3 větší brambory
- 1 cibule
- 1 lžíce Würzlu
- 2 lžíce shoyu
- špetka muškátového květu
- sójová smetana
- 4 lžíce slunečnicového oleje
Jáhly uvařte ve 200 ml vody: propláchněte je, 5 minut mírně vařte a nechte dojít pod pokličkou.
Nahrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji, zalijte ¾ l vody a přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vařte do změknutí brambor
Přidejte špenát, koření, sójovou omáčku, zamíchejte a nechte pod pokličkou odstát.
Polévku rozmixujte do hladka a vmíchejte uvařené jáhly.
Na talíři polévku zjemněte sójovou smetanou.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/spenatova-polevka-s-jahlami
Ingredience: