Tapiokový pudink s malinovou omáčkou

Tapiokový pudink s malinovou omáčkou

 

3 porce
Suroviny:

Na pudink:
70g tapiokových perel
800ml vody
250ml kokosového mléka
3 lžíce Čekankového originálu
Semínka z ½ vanilkového lusku

Na omáčku:
100g mražených malin
1 lžíce čekankového originálu
Kůra a šťáva z ½ bio citronu
Jedlé květy na ozdobu


Postup:

V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme tapiokové perly a vaříme 15 minut, dokud nejsou všechny kuličky průhledné. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.

V jiném hrnci zahřejeme kokosové mléko společně s vanilkovými semínky a třemi lžícemi čekankového originálu. Krátce, asi minutu, povaříme. Přidáme scezenou tapioku, promícháme a směs rozdělíme do skleniček. Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Maliny dáme do hrnce společně s čekankovým originálem a kůrou a šťávou z poloviny citronu. Povaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout.

Vychlazený tapiokový pudink přelijeme malinovou omáčkou a ozdobíme jedlými květy.

 

 

 

zdroj/foto: www.bettyavojta.cz