Tapiokový pudink s malinovou omáčkou

3 porce
Suroviny:
Na pudink:
70g tapiokových perel
800ml vody
250ml kokosového mléka
3 lžíce Čekankového originálu
Semínka z ½ vanilkového lusku
Na omáčku:
100g mražených malin
1 lžíce čekankového originálu
Kůra a šťáva z ½ bio citronu
Jedlé květy na ozdobu
Postup:
V hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme tapiokové perly a vaříme 15 minut, dokud nejsou všechny kuličky průhledné. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
V jiném hrnci zahřejeme kokosové mléko společně s vanilkovými semínky a třemi lžícemi čekankového originálu. Krátce, asi minutu, povaříme. Přidáme scezenou tapioku, promícháme a směs rozdělíme do skleniček. Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.
Maliny dáme do hrnce společně s čekankovým originálem a kůrou a šťávou z poloviny citronu. Povaříme asi 2 minuty a necháme vychladnout.
Vychlazený tapiokový pudink přelijeme malinovou omáčkou a ozdobíme jedlými květy.
zdroj/foto: www.bettyavojta.cz