Poké s lososem

2 porce
Suroviny:
150g sushi rýže
1 lžička soli
300g čerstvého lososa
100g edamame
1 mrkev
½ avokáda
½ okurky
4 lžíce sojové omáčky
1 lžička Čekankového originálu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce rýžového octa (nebo jiného)
Lžíce černého sezamu na ozdobu
Sůl
Postup:
Rýži proplachujeme studenou vodou do té doby, než je voda čirá. Dáme ji do hrnce společně se lžičkou soli a zalijeme hrnkem a půl vody. Vaříme přibližně 10 minut na nízký stupeň.
Pokud máte edamame mražené, 2 minuty je povařte, sceďte a dejte do studené vody.
Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, okurku na tenká kolečka a avokádo na plátky.
Čerstvého lososa bez kůže nakrájíme na kostičky cca 1,5 cm.
V misce smícháme čekankový originál, sójovou omáčku, sezamový olej, ocet a promícháme. Směsí zalijeme kostky lososa.
Rýži naservírujeme do misky a na ni vyskládáme lososa, zeleninu, pokapeme zbylou zálivkou a podáváme posypané černým sezamem.
zdroj/foto: www.bettyavojta.cz