Polévka z hlívy ústřičné
SUROVINY
- 250 g hlívy ústřičné
- 2 kusy šalotky
- 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- ½ lžičky kmínu
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 snítka čerstvé majoránky na ozdobu
- sůl
- pepř
POSTUP
1) Hlívu očistěte a nakrájejte. Šalotky nasekejte najemno.
2) V hrnci rozehřejte 2 lžíce ghí (nebo klasického přepuštěného másla), přidejte nasekanou šalotku a smažte ji na mírném plameni, dokud nezměkne a nezesklovatí (potrvá to zhruba 3 minuty).
3) Do hrnce přidejte nakrájenou hlívu a směs restujte 5 minut na mírném plameni.
4) Do směsi v hrnci přidejte mletou papriku a kmín, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a nechte vařit 25 minut na mírném plameni.
5) Uvařenou polévku dochuťte solí, pepřem a sušenou majoránkou, na závěr ji ozdobte snítkou čerstvé majoránky a podávejte.