Ovocné knedlíky z celozrnné špaldové mouky

Ovocné knedlíky z celozrnné špaldové mouky

 

Suroviny 4 porce:

500 g měkkého tvarohu v alobalu
1 vejce velikosti M
150 g celozrnné špaldové hrubé mouky
Špetka soli
Čerstvé jahody
200 g tvrdého tvarohu
Rozpuštěné máslo
Čekankový originál značky 4SLIM dle chuti

 

Postup:

Do mísy dáme měkký tvaroh, vejce, mouku a špetku soli. Mícháme, dokud nevznikne měkké, ale soudržné těsto. V případě potřeby přisypeme mouku po lžících.

Připravíme si ovoce – mražené borůvky ponecháme zmrzlé, meruňky rozpůlíme a odstraníme pecky. Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm, nakrájíme ho na 2cm dílky a z každého vytvarujeme placičku.

Na každou placičku položíme půlku meruňky nebo několik borůvek/malin a ovoce pečlivě zabalíme do knedlíku.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7 minut, dokud nevyplavou.

Mezitím si nastrouháme tvrdý tvaroh, rozehřejeme přepuštěné máslo a připravíme si čekankový sirup na dochucení.

Hotové knedlíky podáváme přelité máslem, posypané nastrouhaným tvarohem a zakápnuté trochou sirupu podle chuti.

 

 

zdroj/foto: www.bettyavojta.cz