Ovocné knedlíky z celozrnné špaldové mouky

Suroviny 4 porce:
500 g měkkého tvarohu v alobalu
1 vejce velikosti M
150 g celozrnné špaldové hrubé mouky
Špetka soli
Čerstvé jahody
200 g tvrdého tvarohu
Rozpuštěné máslo
Čekankový originál značky 4SLIM dle chuti
Postup:
Do mísy dáme měkký tvaroh, vejce, mouku a špetku soli. Mícháme, dokud nevznikne měkké, ale soudržné těsto. V případě potřeby přisypeme mouku po lžících.
Připravíme si ovoce – mražené borůvky ponecháme zmrzlé, meruňky rozpůlíme a odstraníme pecky. Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 3 cm, nakrájíme ho na 2cm dílky a z každého vytvarujeme placičku.
Na každou placičku položíme půlku meruňky nebo několik borůvek/malin a ovoce pečlivě zabalíme do knedlíku.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7 minut, dokud nevyplavou.
Mezitím si nastrouháme tvrdý tvaroh, rozehřejeme přepuštěné máslo a připravíme si čekankový sirup na dochucení.
Hotové knedlíky podáváme přelité máslem, posypané nastrouhaným tvarohem a zakápnuté trochou sirupu podle chuti.
zdroj/foto: www.bettyavojta.cz
Ingredience:
jahody máslo mouka špaldová celozrnná tvaroh tvrdý vejce čekankový originál