Nové brambory s ajvarem

Nové brambory s ajvarem

Co budete potřebovat:

  • 1 kgmalých nových brambor
  • 25 gkořenící směs Podravka na pečené brambory
  • 2 lžícedomácího vepřového sádla
  • 100 gajvaru jemného Podravka
  • petrželová nať

 

  1. Brambory důkladně umyjeme, vložíme do studené neosolené vody a vaříme asi 15 minut, poté scedíme.
  2. Uvařené brambory posypeme kořenící směsí Podravka na pečené brambory, polijeme rozpuštěným vepřovým sádlem a dobře promícháme.
  3. Takto připravené brambory pečeme na rozehřáté grilovací pánvi nebo na grilu dokud nejsou pěkně zlaté a zároveň měkké uvnitř.

Servírování: Podáváme samostatně nebo s grilovaným masem podle vaší chuti.

Rada: Ajvar můžeme zamíchat do brambor už spolu s kořenící směsí Podravka na pečené brambory a sádlem a až potom je opéct.

 

  Recept dle www.podravka.cz

 

Ingredience: