Nové brambory s ajvarem
Co budete potřebovat:
- 1 kgmalých nových brambor
- 25 gkořenící směs Podravka na pečené brambory
- 2 lžícedomácího vepřového sádla
- 100 gajvaru jemného Podravka
- petrželová nať
- Brambory důkladně umyjeme, vložíme do studené neosolené vody a vaříme asi 15 minut, poté scedíme.
- Uvařené brambory posypeme kořenící směsí Podravka na pečené brambory, polijeme rozpuštěným vepřovým sádlem a dobře promícháme.
- Takto připravené brambory pečeme na rozehřáté grilovací pánvi nebo na grilu dokud nejsou pěkně zlaté a zároveň měkké uvnitř.
Servírování: Podáváme samostatně nebo s grilovaným masem podle vaší chuti.
Rada: Ajvar můžeme zamíchat do brambor už spolu s kořenící směsí Podravka na pečené brambory a sádlem a až potom je opéct.
Recept dle www.podravka.cz
Ingredience: