Karamelové vejce s mangem a Baileys
Ingredience:
200 g karamelové čokolády
350 ml smetany ke šlehání
1,2 dcl Baileys
200 g bílé čokolády
jeden lusk vanilky
100 g manga
citronová kůra z půlky citrónu
Postup:
- Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.
- Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.
- Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.
- Jakmile čokoláda zatuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.
Ingredience: