Jahodový crumble

Jahodový crumble

 

Na jahodový crumble budeme potřebovat:
600 g jahod
75 g třtinového cukru
Šťáva z půlky limetky
30 g škrobu

Na drobenku:
100 g másla
60 g ovesných vloček
130 třtinového cukru
20 g mandlové mouky
125 g hladké mouky

 

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 180°C a formu na koláč vymažeme máslem. Jahody omyjeme, očistíme, pokrájíme na půlky a smícháme s cukrem, limetkovou šťávou a škrobem, poté je přesuneme do koláčové formy. Nyní si připravíme drobenku. Máslo rozpustíme, poté k němu přidáme všechny zbylé suroviny. Nyní bychom měli mít drobivou směs, tu rovnoměrně rozdrobíme na jahody, vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut. Drobenka by měla být krásně hnědá a https://www.bellarose.cz/kategorie/doplnky-do-kuchyne-a-jidelny-sklenene-nadobi-sklenicky/vypečená . Podáváme ještě horké, můžeme přidat i zmrzlinu.

 

 

zdroj: https://atmosfera.bellarose.cz/dva-neodolatelne-recepty-z-jahod-od-blogerky-lzicka-cukru/

 

 

Ingredience: