Tacos s fazolemi a avokádem
Ingredience
- 1 plechovka Bonduelle Vapeur červených fazolí 425 ml
- 4 pšeničné tortilly (menší)
- 100 g čerstvého sýra
- 1 zralé avokádo
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 šalotka, nasekaná najemno
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky nasekaného koriandru, plus na ozdobu
- 1/4 lžičky chili koření
- šťáva a kůra z ½ limetky
- 2 lžičky medu
- špetka soli
Postup
Na pánvi si zahřejeme olivový olej, jakmile získá správnou teplotu, vsypeme do pánve rozdrcený česnek a vaříme dokud česnek nezhnědne.
Následně přidáme červené fazole, drcený kmín, chilli koření, špetku soli a vaříme na středním plameni. Jakmile se všechny ingredience promísí, odložíme směs stranou a necháme vychladnout.
Avokádo zbavíme slupky, pokrájíme na plátky a odložíme stranou.
Mezitím si připravíme zálivku smícháním šťávy a kůry z poloviny limetky spolu s medem a koriandrem. Směs důkladně promícháme, aby se med dostatečně promísil.
Na rozehřáté tortilly dáme větší lžíci fazolové směsi z pánve, na níž poklademe 2-3 plátky avokáda, zasypeme sýrem a na závěr pokapeme připravenou zálivkou.
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: