Indické taštičky Samosas

Indické taštičky Samosas

Ingredience

  • malá plechovka (212 ml) Bonduelle Créatif Duo
  • 250 g brambor, nakrájené na kostičky
  • 1 plát listového těsta
  • 1 polévková lžíce indické kari pasty (červené)
  • 2 lžíce oleje

Postup

Předehřejeme troubu na 200°C a mezitím si uvaříme brambory nakrájené na kostky.

Z listového těsta pomocí obrácené skleničky vykrojíme kruhy na Samosas. Zbylé části těsta můžeme znovu zpracovat, vyválet a vykrojit ještě 1-2 Samosy.

Uvařené brambory scedíme a nahrubo trochu rozmačkáme vidličkou. Přidáme pikantní kari pastu, hrášek s mrkvičkou a promícháme.

Na každý kruh těsta položíme jednu lžíci směsi, složíme na polovinu a okraje přitiskneme k sobě. Pak je ještě projedeme i vidličkou, co je hezké i na efekt.

Samosas uložíme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě 15 až 20 minut, kým zezlátnou.

TIP: Plňte Samosas dle vaší chuti a vytvořte si tak vaši oblíbenou sestavu jako svačinu na výlet nebo pohoštění pro hosty. Naší osvědčenou kombinací je i špenát Bonduelle s měkkým sýrem.

 

zdroj: bonduelle.cz

 

Ingredience: