Indické taštičky Samosas
Ingredience
- malá plechovka (212 ml) Bonduelle Créatif Duo
- 250 g brambor, nakrájené na kostičky
- 1 plát listového těsta
- 1 polévková lžíce indické kari pasty (červené)
- 2 lžíce oleje
Postup
Předehřejeme troubu na 200°C a mezitím si uvaříme brambory nakrájené na kostky.
Z listového těsta pomocí obrácené skleničky vykrojíme kruhy na Samosas. Zbylé části těsta můžeme znovu zpracovat, vyválet a vykrojit ještě 1-2 Samosy.
Uvařené brambory scedíme a nahrubo trochu rozmačkáme vidličkou. Přidáme pikantní kari pastu, hrášek s mrkvičkou a promícháme.
Na každý kruh těsta položíme jednu lžíci směsi, složíme na polovinu a okraje přitiskneme k sobě. Pak je ještě projedeme i vidličkou, co je hezké i na efekt.
Samosas uložíme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě 15 až 20 minut, kým zezlátnou.
TIP: Plňte Samosas dle vaší chuti a vytvořte si tak vaši oblíbenou sestavu jako svačinu na výlet nebo pohoštění pro hosty. Naší osvědčenou kombinací je i špenát Bonduelle s měkkým sýrem.
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: