Cizrnové sušenky
Ingredience
- 1 ½ plechovky cizrny Bonduelle
- ½ hrnku arařídového másla
- ¼ hrnku javorového sirupu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- ½ hrnku čokoládových čoček/ nalámané čokolády
- špetka soli
Postup
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Cizrnu slijeme a očistíme.
Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esence (případně můžeme vynechat) a sůl.
Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.
Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.
Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2-3cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).
Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.
Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně do zlatova.
zdroj: bonduelle.cz
Ingredience: