Cizrnové sušenky

Cizrnové sušenky

Ingredience

  • 1 ½ plechovky cizrny Bonduelle
  • ½ hrnku arařídového másla
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ½ hrnku čokoládových čoček/ nalámané čokolády
  • špetka soli

Postup

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Cizrnu slijeme a očistíme.

Do připraveného mixéru přidáme cizrnu, arašídové máslo, javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkovou esence (případně můžeme vynechat) a sůl.

Ingredience mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto, případně občas seškrábneme přilepené těsto ze stran a mixujeme dále.

Těsto si přendáme na nepřilnavou podložku a jemně do něho zapracujeme čokoládové čočky.

Nyní již můžeme z těsta tvarovat drobné kuličky o průměru cca 2-3cm (ideální je mít během tvarování mírně vlhké ruce).

Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a každou kuličku lehce stlačíme, aby získala plošší tvar.

Poté vložíme do trouby a pečeme přesně 10 minut, ideálně do zlatova.

 

zdroj: bonduelle.cz

 

Ingredience: