Pizza Florentine
Ingredience
- 90 g natenko nakrájené šunky
- 240 g mladého špenátu
- 1 pol. lžíce cukru krupice
- 1 pol. lžíce sušeného oregana
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 2 pol. lžíce olivového oleje
- 100 g zralého čedaru
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 12 vypeckovaných černých oliv
- 4 pečárky hnědé
- 2 korpusy na pizzu
Postup
Příprava:
Pečárky nakrájíme na tenké plátky. Vypeckované černé olivy scedíme a nasekáme. Rozmačkáme stroužky česneku. Zralý čedar nakrájíme na centimetrové kostky.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme česnek a 30 vteřin smažíme.
Vmícháme rajčata, oregano a cukr. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni po dobu 20–25 minut, dokud směs nezhoustne. Dochutíme a odstavíme. Mezitím můžeme přistoupit k dalšímu kroku.
Špenát nasypeme do cedníku a pomalu prolijeme konvicí vroucí vody. Jakmile listy špenátu zvadnou, mačkačem na brambory z nich vymačkáme přebytečnou vodu. Poté nasekáme nahrubo.
Předehřejeme troubu na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C) a nahřejeme v ní 2 plechy.
Na každém korpusu rozetřeme polovinu tomatové omáčky, přičemž necháme centimetrový okraj.
Korpusy rovnoměrně poklademe mírně zkrabacenými plátky šunky, špenátem, houbami, sýrem a olivami. Pokapeme zbývajícím olejem.
Uprostřed vrstvy ingrediencí prsty vytvoříme prohlubeninu, do níž rozklepneme vajíčko. Dle chuti okořeníme.
Z trouby vytáhneme nahřáté plechy a vložíme na ně obě pizzy. Pečeme 15 minut, resp. dokud nejsou pizzy propečené.
Tento recept pro vás z M&S surovin připravila Cat & Cook. Více na marksandspencerfood.cz
Ingredience: