Marinovaný mrkvový salát s čerstvým koriandrem, prosciutto chipsy a čerstvým smetanovým sýrem

Marinovaný mrkvový salát s čerstvým koriandrem, prosciutto chipsy a čerstvým smetanovým sýrem

Ingredience:

12 středně velkých mrkví
4 lžíce olivového oleje
8 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce čerstvých lístků koriandru
6 plátků prosciutta
200 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce bílého balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
Kůra z 1 limetky
50 ml olivového oleje
Sůl
Čerstvě mletý pepř


Postup:

V malé misce rozmícháme čerstvý smetanový sýr s balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem.
Přidáme kůru z limetky, 50 ml olivového oleje, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme.

Oloupeme mrkve a nastrouháme je nahrubo. Do misky s nastrouhanou mrkví přidáme 4 lžíce olivového oleje, klasický balzamikový krém, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme a necháme mrkev marinovat
v ledničce po dobu 20 minut.

Plátky prosciutta umístíme na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 120 stupňů Celsia po dobu 18-20 minut, dokud proscuitto není křupavé.

Marinovanou mrkev podáváme v malých miskách. Nejlépe s čerstvým smetanovým sýrem a prosciutto chipsy.  Dozdobíme lístky čerstvého koriandru.

 

Ingredience: