Opečený chléb s ricottou a medem

Opečený chléb s ricottou a medem

 Ingredience:

  • 4 plátky chleba
  • 2 - 3 lžičky másla
  • 250 g ricotty
  • himalájská sůl
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • hrst salátu mix

 

Postup:

  1. V misce ricottu našleháme metličkou a osolíme podle chuti.
  2. Plátky chleba z obou stran potřeme lehkou vrstvou másla a opečeme na kontaktním grilu nebo pánvi.
  3. Na pánevdáme hrst ořechů, přidáme 1 lžíci medu, 1 lžíci balzamikového krému a 1 lžíci třtinového cukru. Opékáme tak dlouho, než se nám cukr rozpustí a směs krásně ořechy obalí. Necháme vychladnout (každý ořech je dobré ponechat zvlášť, aby nebyly slepené).
  4. V mikrovlnné troubě rozpustíme v misce 1 lžíci medu tak.
  5. Opečený chléb ozdobíme ricottou (můžeme použít cukrářský sáček a ricottu nanést na chléb ozdobně). Ozdobíme ořechy a lístky salátu. Nakonec pokapeme rozpuštěným medem.

 

Ingredience: