Opečený chléb s ricottou a medem
Ingredience:
- 4 plátky chleba
- 2 - 3 lžičky másla
- 250 g ricotty
- himalájská sůl
- hrst vlašských ořechů
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou klasik
- 1 lžíce třtinového cukru
- hrst salátu mix
Postup:
- V misce ricottu našleháme metličkou a osolíme podle chuti.
- Plátky chleba z obou stran potřeme lehkou vrstvou másla a opečeme na kontaktním grilu nebo pánvi.
- Na pánevdáme hrst ořechů, přidáme 1 lžíci medu, 1 lžíci balzamikového krému a 1 lžíci třtinového cukru. Opékáme tak dlouho, než se nám cukr rozpustí a směs krásně ořechy obalí. Necháme vychladnout (každý ořech je dobré ponechat zvlášť, aby nebyly slepené).
- V mikrovlnné troubě rozpustíme v misce 1 lžíci medu tak.
- Opečený chléb ozdobíme ricottou (můžeme použít cukrářský sáček a ricottu nanést na chléb ozdobně). Ozdobíme ořechy a lístky salátu. Nakonec pokapeme rozpuštěným medem.
Ingredience: