Vánoční salát s různými houbami, baby špenátem a BBQ krémem
Ingredience:
Ingredience
100g žampiony
100 gramů ústřice
100 gramů shitake ( lentinoula)
100 gramů žluté ústřice
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
2 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
100g baby špenátu
2 jarní cibulky, jemně nasekané
½ žluté papriky nakrájíme na tyčinky
120 gramů granátového jablka
2 lžíce jemně nasekané petrželové naťi
Pro zálivku potřebujete:
60 ml olivového oleje
20 ml BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriousůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Na prkně s ostrým nožem nakrájime žampiony a shitake na plátky a 2 druhy ústřic natrháme rukama do hrubých plátků.
Na rozpáleném olivovém oleji s máslem, Podusíme houby po dobu 2-3 minut posypeme solí a čerstvě mletým pepřem a přidáme 2 lžíce balzamikového krému BBQ Kalamata Papadimitriou.
Vložíme připravené houby do salatové mísy.
Do stejné pánve a zbývajicího oleje přidáme nakrájene žluté papriky na 1-2 minuty.Opečene papriky zamicháme do misky s houbami.
V malé misce dobře promícháme olivový olej s balsamikovým krémem BBQ Kalamata Papadimitriou, solí a čerstvě mletým pepřem.
Zalijeme salát s dresinkem a na poslední chvíli přidame baby špenát, čerstvé nakrájenou cibuli, granátové jablko a petrželkou.
Dobře promícháme a podáváme v hlubokých jednotlivých miskách.
Copyright © 2020 New way media, s.r.o Publikování nebo další šíření obsahu portálu dokonalazena.cz je zakázáno. Tiráž zde.
V případě zájmu o obchodní spolupráci na mpol@mediaboard.cz.
Podmínky užívání webové stránky | Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů.